lördag 31 maj 2008

somrigt örngott

Här fladdrar ett vitt örngott med mina skira blad i orange. 

fredag 23 maj 2008

blå blom

Blå blomster på vit botten- precis som på kaffekopparna...!

onsdag 21 maj 2008

grönt är skönt

Grönt och vitt ihop blir en väldigt fräsch kombination. Här är de små, gröna äpplena på en vaniljvit body. 

lördag 17 maj 2008

rosa tröja med applikation

Här en rosa tröja med blomma och blad av "bladmönstret", som applikationer. Somrigt och pastelligt, eller hur? 

fredag 16 maj 2008

äpplen på mössa

Ibland har jag lust att trycka mina blommor, ibland de skira bladen och just nu: mina äpplen. Vilket ju syns mycket tydligt i de senaste bilderna på sidan. Här kommer ytterligare lite äpplen, den här gången på en hjälmmössa.

onsdag 14 maj 2008

kaffekalas?

Vad då saft?! Jag dricker kaffe, minsann. Och inte i vilken reklammugg som helst, det ska vara blå blom och inget annat. Så det så.

stor bricka till sommarfesten

Stor bricka i rosa och orange på vaniljbotten. Perfekt till snittar på det stora kalaset, till en stor tårta, till att bära dukning ut i trädgården eller bara som prydnad, helt enkelt.

tisdag 13 maj 2008

kort i gräset

Sms och e-post är väldigt praktiskt, men när ett handskrivet kort (och dessutom handgjort!) dimper ner i brevlådan blir i alla fall jag extra glad...

äpple och blomma som applikationer

Rosa body med äpple som applikation och mörkblå body med rosa blomma som applikation. 

en korg full med mönster

En korg full med sommar: skärbrädor i olika färger, påslakanset med gula blommor och linneduk med skira blad i orange.

saftkalas

Sommaren är här och det är dags för grill och fika i trädgården. Då är brickor i olika storlekar mycket praktiska! Här är det saftkalas på bricka i grönt och rosa. 

måndag 12 maj 2008

somrigt påslakan

Kan det bli somrigare än så här? Mina blommor i gult på vita lakan bland tusenskönorna i gräset. Jag använder gamla, vackra lakan med fantastiska spetsar, trycker på dem och syr sedan om till påslakan och örngott. De är av sådan otrolig kvalité och så sköna att sova i, de där gamla lakanen, och spetsarna är egentligen fantastiska arbeten som inte får gå till spillo, tycker jag.

torsdag 8 maj 2008

malin z trycker nytt



Jag är inne i en produktiv fas inför basar nästa vecka; jag trycker och trycker och syr och syr! Överallt ligger barntröjor och tygstycken på tork och allt annat (läs:städning) får stå tillbaka för den kreativa processen- härligt, eller hur?! Snart kommer nya bilder på mina senaste tryck. Det blir fler äpplen, nu även de stora, också mina skira blad. I orange, grönt, lite ljusblått och naturligtvis... rosa.