torsdag 26 juni 2008

gröna äpplen på vit botten

Här syns en vit tröja med gröna äpplen och ljusblå prickar. 

gröna äpplen på rosa botten

Här en bild på en blekrosa tröja med gröna äpplen. Grönt och rosa är en favoritkombination- men det måste vara rätt nyanser. 

söndag 22 juni 2008

Dags för fika i trädgården

Nu är det dags att fylla picknickkorgen och mysa på stranden, i trädgården eller parken. Maila mig om du ser något du vill titta närmare på, eller om du bara undrar över något. Till Merkado kommer jag att göra även lakanset för barnvagn. Det kommer att bli fint! 

Glad midsommar!

Glad midsommar! Snart är det semestertider för många. Jag börjar arbeta igen i mitten på augusti, efter en lång och härlig föräldraledighet. Ambitionen är att försöka hinna med att trycka och sy även i höst och att försöka utveckla malin z. Helgen den 2-3 augusti kommer jag att delta i Merkado i Folkets Park i Malmö. Merkado är en designmarknad där man kan hitta alla möjliga fina saker. Gå in på www.merkado.se och läs mer. Jag vill också tipsa om Lillaro Café än en gång. Eva och Palle har sitt mysiga café utanför Ängelholm, vid Vejbystrand. Här kan du fika i deras mysiga trädgård och sedan handla i butiken som finns i samma byggnad. Det är hembakta kakor och förutom Evas fina kläder under märket Peleka kan du köpa fina korgar, lyktor, diverse "pryttlar"- som de själva kallar det, och malin z brickor och barnkläder. Se mer på www.lillaro.nu. 

söndag 15 juni 2008

rosa och orange

Rosa och orange är en otroligt fin kombination, tycker jag. Här hänger en puderrosa tröja med skira blad i orange.

lördag 14 juni 2008

body med blå blomma

En fin närbild på vit body med blå blomma i tryck och applikation av små prickar i mitt eget, handtryckta tyg. Min vän Heléne har tagit de fina bilderna som syns på bloggen. Vi hade en fotosession i trädgården i slutet på maj, när allt just hade slagit ut och allt var så otroligt grönt och krispigt. Det var så roligt! Tack, Heléne.

mössor i gräset

Ännu fler karameller i gräset...Jag gör mössorna i storlek ett eller två år. De små passar från sex månader ungefär, beroende på huvudstorlek naturligtvis. Storlek två år passar från 1,5 år, eller om barnet har stort huvud. 

mera mössor

De här mössorna är perfekta för små barn som hela tiden vill dra av sig mössan (!), eftersom man knyter dem under hakan. Just nu är det ju solhatt som gäller, men till hösten kommer de väl till pass. Varje mössa är unik. Tyget är handtryckt och kombineras med snedremsa i många olika färger. De blir som små karameller!