torsdag 18 juni 2009

basar i juni



För några veckor sedan var det dags för basar hos malin z och Heléne, min fantastiska fotograf, var på plats och tog bilder. Det var sommarkaffe och sedan kunde man handla om man ville, bland annat tröjor och bodies i den nya design som syns på mittenbilden, där jag har kombinerat två mönster; "stort äpple" och "skira blad".

söndag 14 juni 2009

bilder ifrån växthuset i Slottsparken



Här kommer lite fler bilder ifrån växthuset vid Slottsparkscaféet i Malmö. På de översta bilderna syns en liten rektangulär bricka med äpplen i rosa och mörkgrönt och på den understa ytterligare en bild på ett av mina handtryckta kort.

Igår var jag en sväng i parken igen, men då var det mindre av harmoni, blommor och färger och istället mer av...håll i er nu- EM eller VM i trädklättring! Vem visste att det ens fanns en sport vid det namnet och att trädklättrarna (ja, vad ska man annars kalla dem?!)var otroligt smidiga och snabba upp till toppen. Det är lite roligt när man hamnar i sammanhang som man liksom inte förväntar sig.

torsdag 11 juni 2009

rosa, rosa och rosa



Vid det här laget är det nog ganska uppenbart att rosa är en av mina favoritfärger, gärna i kombination med grönt, rött eller orange. Överst syns en liten väst, som jag gärna gör på beställning till barn eller vuxen.

tisdag 9 juni 2009

somrigt i vitt och grönt




Vitt och grönt i kombination blir krispigt och fräscht, och så var jag bara tvungen att ha en bild på de gröna blommorna med sina stabila, raka, liksom bestämda stjälkar. De blir en kontrast till de mer flyktiga vallmoblommorna med sina tunna, tunna, pappersliknande kronblad som böjer sig för vinden och fladdrar till medan de gröna pelarna orubbliga står kvar och sträcker på sig. På samma sätt var det med tröjan, som fladdrade i vinden, medan grytunderlägget lugnt låg kvar under de vackra lila blommorna. Mönstret heter "buske". 

måndag 8 juni 2009

ljusblå cocktailbricka


Jag är helt förälskad i de rosa vallmoblommorna! De ser ut som papper och färgerna är så vackra. På bilden ovan syns en bricka i avlångt format med två mönster;"stora äpplen" och "skira blad" i kombination.

söndag 7 juni 2009

hjälmmössa i ett hav av lila blommor

Den lilla hjälmmössan i vitt och grönt gömmer sig i ett hav av fantastiska, lila blommor som jag inte vet namnet på.  

lördag 6 juni 2009

lapptäcke och mössa i Slottsparken



Det går knappt att välja bland bilderna Heléne tog igår- alla är så fina. Här är i alla fall några bilder ifrån växthuset och en på ett litet lapptäcke i en av trädgårdsgömmorna. Grönt, rosa, lila, mörkrött mot grönt i alla nyanser; krispigt i den lite kalla kvällen och helt underbart.

från Slottsparken i Malmö


De här bilderna tog Heléne igår kväll i fantastiska Slottsträdgården i Malmö. Det var ganska kyligt, men ändå en ljuvlig kväll i mjukt solsken, och så plötsligt en regnbåge över växthuset. På avstånd hörde vi Cornelis "Somliga går i trasiga skor" från någon konsert, blandat med studenternas visslor och tutor. Och så alla blommor! Vi föll allra mest för de stora rosa vallmobollarna som Heléne har tagit en så fin bild av. Ett besök i Slottsträdgården rekommenderas varmt!